Suits

Suits

Either you love it or you hate it – ik heb het over advocatenserie Suits. Nu ben ik sowieso een crime-liefhebber, en hoewel dit niet altijd en alleen maar crime is, ben ik wel behoorlijk gevallen voor Harvey Specter en Mike Ross. Ik was door alle series en films die ik écht wilde kijken heen en belandde in een groot zwart gat. Wat moest ik NU dan gaan kijken? Om me heen werd zowel Peaky Blinders als Suits aangeraden, en ik besloot van beide de eerste aflevering te kijken en zo te beslissen welke het meest binge-waardig was. Ik begon met Peaky Blinders. De eerste aflevering pakte me niet en ik was totaal niet getriggerd om op ‘Volgende aflevering’ te drukken. Suits dan maar. Het duurde bijzonder kort voor ik verliefd werd op Harvey en Mike – en Rachel en Donna natuurlijk. Mijn god DONNA! Het slimme en adremme niveau van de serie deed me direct denken aan Sherlock, maar dan behapbaar binnen een uurtje. Grappige en enorm slimme personages, karakterontwikkeling to the max en een schijnbaar onmogelijke liefde die van het scherm afspat. Wat wil een mens nog meer?

Strak in het pak

Suits bestaat uit 9 seizoenen, waarvan ik inmiddels de eerste 8 en een half gezien heb. En een half ja, want vorige maand (juli 2020) besloot Netflix Nederland om alleen het eerste deel van seizoen 8 online te droppen. Daar was ik vanzelfsprekend in anderhalve dag doorheen. In het eerste seizoen volgen we Mike Ross, een drugsverslaafde ‘nietsnut’ if you will met een fotografisch geheugen die zijn leven vergooit met zijn vriend en kamergenoot Trevor. Geheel per ongeluk solliciteert Mike bij advocatenkantoor Pearson Hardman waar – hoe kan het ook anders – Harvey Specter een bureautje heeft. Omdat Mike al voor veel verschillende rechtenstudenten de SAT’s heeft gehaald, kent hij het hele rechtssysteem uit zijn hoofd en hoewel hij nooit is afgestudeerd, laat staan van Harvard, neemt Harvey de gok en neemt hij Mike aan als zijn nieuwe associate. Natuurlijk mag niemand op het advocatenkantoor erachter komen dat Mike een behoorlijke fraud is en dat maakt dat aan iedere aflevering wel een spannend randje zit. Uiteraard kan dat geheim niet eeuwig bewaard blijven en lopen de spanningen hoog op aan het einde van seizoen 2 en 6. Inmiddels zit ik vol spanning te wachten op het tweede deel van seizoen 8 en uiteraard het afsluitende seizoen daarop. What are you waiting for, Netflix?!

Gemaakt voor tv

Een van de grote voordelen van Suits is dat het gemaakt is voor televisie. In principe zou je dus best wat losse afleveringen kunnen kijken voor de lol, maar het voordeel van Netflix is weer dat je de afleveringen zo ontzettend makkelijk allemaal achter elkaar kunt bekijken. Dat zou ik dan ook zeker aanraden, want zo weet je zeker dat je geen enkele overwinning van Harvey en Mike of seksuele spanning tussen Mike en Rachel mist. Over Rachel gesproken – alleen wie onder een steen heeft geleefd de afgelopen jaren weet niet dat Rachel Zane door niemand minder gespeeld wordt dan de prachtige Meghan Markle. Gezien haar situatie met het Britse koningshuis moest zij sinds seizoen 8 afscheid nemen van de serie – eeuwig zonde wat mij betreft. Helaas besloot ook Patrick J. Adams (Mike Ross) het 8e seizoen niet terug te keren en dat maakt de serie wel… anders. Nog steeds waard om te kijken, zeker na al die seizoenen die je toch al gezien hebt, maar ik kijk wel erg uit naar het 9e seizoen waarin Mike weer op het scherm zal schitteren. Mentaal zal ik me er nog even op moeten voorbereiden dat hij niet vergezeld wordt door screen wife Rachel, maar daar heb ik nog even de tijd voor. Tot die tijd zijn er nog genoeg andere series om mezelf mee te vermaken!

Dus, is Suits het kijken waard? Absoluut. Het is een serie die je makkelijk gelijktijdig met een andere serie of film kan kijken, en dat is maar goed ook met 8,5 seizoenen. Ik kan me best voorstellen dat je dan af en toe op zoek bent naar wat afwisseling. Zeg bijvoorbeeld… The Good Place? Hoe dan ook, je valt ongetwijfeld net als ik totally in love met Harvey Specter en dan vlieg je zo door al die seizoenen heen.

Heb jij Suits al gezien? En zo ja, welke series zou je me dan nog meer aanraden?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: