The Umbrella Academy: seizoen 2

The Umbrella Academy

Begin dit jaar keek ik het eerste seizoen van The Umbrella Academy al in rap tempo uit, en deze week kwam dan EINDELIJK seizoen 2 online op Netflix. Voor die tijd had ik de serie al eeuwen op mijn lijst staan, maar wist ik nog niet zeker of het mijn tijd waard zou zijn. “Och, als het maar niet zo’n deprimerende anti-superhelden-serie is,” dacht ik nog, en mijn gebeden werden verhoord. Na een ellenlange serie als Suits was dit precies waar ik aan toe was. Humor, spanning, mysterie, fantasie en geniale personages.

De start van het tweede seizoen

Seizoen 2 begint waar seizoen 1 eindigde: de apocolyps van de wereld in 2019. Number Five neemt al zijn broers en zussen mee naar het verleden op zoek naar een nieuwe kans om het einde der tijden te voorkomen. Maar, geheel per ongeluk komt iedereen in een ander jaartal terecht. Aan hen de taak om elkaar op te sporen, met een nieuw plan te komen en, bovenal, Vanya proberen te weerhouden van het aanbrengen van nog meer schade sinds ze haar nieuwe kracht heeft ontdekt.

Terug naar de jaren 60

De broers en zussen Hargreeves komen allen individueel terecht in de jaren 60, met Number Five als laatst. Hij komt uitgerekend op het exacte moment van een NIEUWE apocolyps in 1963 terecht in het verleden, maar gelukkig wordt hij gered door een oude bekende en keert hij 10 dagen voor het einde van de wereld terug in 1963. Dat is het aantal dagen dat hij heeft om Luther, Allison, Klaus, Diego en Vanya terug te vinden in het niet bepaald kleine Dallas, Texas. Allison heeft het moeilijk, want in die tijd werd de zwarte gemeenschap gigantisch onderdrukt en gediscrimineerd – iets wat nu natuurlijk direct een belletje doet rinkelen aan de Black Lives Matter-beweging. Klaus is nog altijd in gezelschap van Ben, Luther verdient zijn geld met zijn kracht, Vanya heeft een groot ongeluk gehad en Diego zit in het gesticht omdat hij heeft geprobeerd de toekomstige moord op president Kennedy te voorkomen. Al met al heel wat verhaallijnen om tot je te nemen in de eerste twee afleveringen, maar ik vind het weer heerlijk. Aan het einde van de tweede aflevering zien we ook een glimp van kleine Pogo en… een jonge Sir Reginald Hergreeves. Heeft hij iets met de dood van John F. Kennedy te maken?

We (of ik) gaan het vanavond zien, want dan staat aflevering 3 (en 4, en 5, en…) van seizoen 2 van The Umbrella Academy op de planning! Heb jij de serie al gekeken en zo ja, wat vond jij ervan?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: