De wijze woorden van Klaus

Gisteravond was het tijd voor aflevering 3 en 4 van het tweede seizoen van The Umbrella Academy. Je kan het misschien al aan de titel aflezen: Klaus is een van mijn favoriete personages uit de serie, naast zijn broertje Number Five. Met zijn enorme gevoel van drama, gigantische ongeduld en impulsiviteit weet je nooit wat een aflevering met Klaus gaat brengen. Ook in de vierde aflevering had hij weer een aantal geniale uitspraken waar het complete internet – en zo ook ik – een mening over had. Let me share my thoughts.

De aard van het beestje

Wie mij een beetje kent, weet dat ik voor mijn werk samenwerk met Hans Kazàn. Ja ja, dit is een plek voor ontspanning en niet voor business, maar Klaus deed me zowaar denken aan een mooie ontmoeting met Hans. Tijdens een interview vroeg hij mij (in plaats van ik hem): “Ken je het verhaal van de kikker en de schorpioen?” Wie de afleveringen van The Umbrella Academy met mij mee kijkt, weet al waar ik heenga. Het verhaal van de kikker en de schorpioen, vertelde Hans me, gaat als volgt. De kikker en de schorpioen staan aan dezelfde kant van de sloot. De schorpioen wil, net als de kikker, naar de overkant, maar kan niet zwemmen. Daarom vraagt hij aan de kikker of hij op zijn rug mag overvaren. “Ik ben niet gek,” zegt die op zijn beurt, “dan steek je me dood!” “Maar waarom zou ik je steken? Als ik je op weg naar de overkant een steek geef, dan verdrinken we samen.” Daar heeft de schorpioen een punt, dacht de kikker, en dus besloot hij de schorpioen een lift te geven. Halverwege de sloot voelt de kikker een scherpe pijn in zijn rug. De schorpioen heeft hem toch gestoken. “Waarom steek je me nu dood?” vraagt de kikker in zijn laatste adem. “Omdat ik nu eenmaal een schorpioen ben,” zegt de schorpioen.

Klaus’ versie

Moraal van het verhaal is dat, hoe hard je ook aan iemand trekt of hoe graag je het ook wilt, je een ander niet altijd kan veranderen. Het is nu eenmaal de aard van het beestje. Met dit verhaal in mijn achterhoofd, dacht ik al te weten waar Klaus heenging toen hij zijn zus Allison vroeg: “Do you know the story of the frog and the scorpion?” Niks bleek minder waar. Het verhaal startte al ietwat anders. De kikker vroeg de schorpioen wel waarom hij hem in hemelsnaam mee zou nemen naar de overkant van de sloot, maar in plaats van een overtuigend argument biedt de schorpioen hem 5 dollar aan. “Maak er maar 20 van,” zegt de kikker. “Oké, 15,” zegt de schorpioen en voor 15 dollar besluit de kikker de schorpioen inderdaad mee te nemen. Halverwege de sloot voelt de kikker een gigantische pijn in zijn rug – de schorpioen heeft hem gestoken. De kikker kan nog net zeggen: “Well, what the hell? We’re both gonna drown now…” En beiden gaan dood. The end. Geen wonder dat Allison geheel in de war vraagt wat het punt van dit verhaal is. Ja, Klaus, wat is het punt van dit verhaal?

“The point is… we don’t negotiate with terrorists.”

Hoewel hij de moraal van het verhaal volledig vergeten is, komt hij er met zijn humor zoals gewoonlijk goed mee weg. It’s a good thing you’re pretty, Klaus.

Wie is jouw favoriete personage van The Umbrella Academy?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: