Lucifer

Mijn favoriete serie die ik dit jaar keek, is de binge-waardige Lucifer. Elke avond na werk ging Netflix aan en in no time had ik zo alle vier de seizoenen gekeken. En oh my god, seizoen vijf komt 21 augustus op Netflix. I can’t wait!

The Lord of Hell

De serie gaat dus over *surprise* Lucifer. Lucifer Morningstar. Jawel, de duivel. En dan bedoel ik ook echt de duivel. Als dat je al niet aanspreekt om deze serie te gaan kijken, dan weet ik het ook niet meer. Lucifer heeft besloten om de hel in te ruilen voor onze aarde. Hij runt een populaire nachtclub ‘Lux’, is als hoofdpersoon natuurlijk hartstikke knap en heeft de vrouwen voor het uitkiezen. Hij leidt een luxe leventje en doet letterlijk alles wat God verboden heeft (of course, hij is tenslotte de duivel). Als je de duivel bent, brengt dat wat voordelen met zich mee. Hij is onsterfelijk en kan wat leuke trucjes. Het zinnetje ‘What do you desire?’ ga je maar al te vaak horen in deze serie. Lucifer kan namelijk achter iedereens meest duistere verlangens komen. Het enige wat hij hoeft te doen, is je diep in de ogen aankijken en natuurlijk te zeggen ‘What do you desire?’ Daarnaast heeft hij de meest geweldige humor. Hoe vaak ik wel niet hardop heb zitten lachen tijdens deze serie is echt ontelbaar.

Lucifer raakt betrokken bij een moordzaak en daar ontmoet hij detective Chloe Decker. Uiteindelijk komen ze samen te werken en wordt Lucifer consultant bij de Los Angeles Police Department. Samen met Chloe werkt hij aan moordzaken. Net zoals in een klassieke detective-serie is er iedere aflevering weer een nieuwe moordzaak. In het begin van de serie lijkt Chloe Lucifer niet uit te kunnen staan, maar uiteindelijk ontstaat er een bijzondere band tussen hen.

Sterke personages

Deze serie zit echt vol met geweldige personages en character development. Een van mijn favoriete personages is Maze. Zij is de sidekick van Lucifer en een badass killer woman. Ze is een demon die samen met Lucifer mee is gekomen naar de aarde. Ze is een vrouw met een behoorlijke gebruiksaanwijzing en moet maar niks hebben van mensen en hun ‘gevoelens’. Het is mooi om te zien hoe ze zich in het verloop van de serie ontwikkelt en haar draai kan vinden in onze wereld. Verder hou ik enorm veel van Linda. Linda is de psycholoog van Lucifer en hij vertelt letterlijk alles aan haar. Overigens maakt Lucifer er geen geheim van dat hij de duivel is (wie gelooft dat nou), maar bij Linda lucht hij zijn hart over al zijn problemen. Of het nou gaat om zijn relatie met Chloe, over zijn engelenbroer Amenadiel of over zijn vader. In het begin denkt Linda dat al zijn verhalen over de duivel, de hel en God maar een coping mechanism zijn, maar zodra ze achter de waarheid komt… Oef, staat haar wereld op zijn kop.

Ik zou graag nog zoveel meer willen vertellen over de verhaallijn en over de personages, maar ik ben bang dat ik dan te veel weggeef en ik wil natuurlijk niet spoilen. Want iedereen haat spoilers! Ik hoop dat ik je nieuwsgierig genoeg heb gemaakt om deze serie te gaan kijken en if you do, laat dan alsjeblieft een berichtje achter zodat we samen kunnen fangirlen!

Gepubliceerd door Anouk

Hi, ik ben Anouk! Je maakt mij het meest gelukkig met een goed boek, lekker eten, een vliegticket naar het onbekende en heel veel honden (schattige foto's en filmpjes zijn ook toegestaan).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: