The Half of It

We weten allemaal hoe het voelt om verliefd te zijn. Je stopt geen seconde met aan hem/haar denken, je bent zenuwachtig in zijn/haar buurt en je wilt het liefst iedere seconde bij hem/haar zijn. Misschien heb je wel eens een liefdesbrief geschreven (en in mijn geval: niet verstuurd) of stond je juist altijd met je mond vol tanden. Hoewel de symptomen hetzelfde zijn, gaat iedereen anders om met een crush. Zo ook de slimme Ellie en wat simpelere Paul in The Half of It. Ellie is stil, bijna onzichtbaar en misschien wel geniaal. Om haar vader financieel te ondersteunen schrijft ze tegen betaling de essays en verslagen van haar klasgenoten. Paul is rugbyspeler in het schoolteam, niet altijd het helderste licht maar vooral heel lief. Hij is verliefd op de knappe en slimme Aster, die al bezet maar duidelijk diep ongelukkig is. Omdat hij zelf niet altijd even goed uit zijn woorden komt, en zeker niet bij Aster, vraagt hij Ellie om een liefdesbrief aan Aster te schrijven vanuit zijn naam. Daar kunnen natuurlijk alleen maar problemen van komen…

Jong en verliefd

Hoewel Ellie het in eerste instantie niet ethisch verantwoord vindt om voor een jongen die ze nauwelijks kent liefdesbrieven aan een ander te schrijven, gaat ze toch overstag na een aanbod dat ze niet kan weigeren. Ze neemt zich voor om het bij één brief te houden, maar van het een komt het ander en voor ze het weet is ze in een behoorlijke driehoeksverhouding verwikkeld. Het blijkt nog een hele opgave om Paul op de hoogte te houden van alle diepgaande onderwerpen waar Ellie en Aster in hun brieven over schrijven – helemaal als ze na een tijdje over gaan op sms’en. Als Aster uiteindelijk instemt met een date, moet Paul een spoedcursus kunst, literatuur en geschiedenis volgen bij Ellie om face-to-face maar wel als dezelfde persoon over te komen als op schrift. Maar wat zou jij doen als de persoon op wie jij ook verliefd bent ineens op date gaat met degene die jij geholpen hebt haar voor zich te winnen?

Niet voor iedereen

The Half of It is een heerlijke en hartverwarmende film over het verwarrende leven van een puber. Ik zeg meteen eerlijk: deze film is niet voor iedereen. Soms is het wat rustig, saai, langdradig of hoe je het ook noemt – maar die momenten zijn essentieel om de moraal van het verhaal door te laten dringen. Zeurt je vriendin dat je niet romantisch genoeg bent? Of ben je op zoek naar een nieuwe dikke pil om te verslinden? Kijk dan deze feel good-film en steek er ook nog eens een wijze les van op.

Zou jij The Half of It aanraden aan jouw omgeving?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: