Sherlock

Als er één serie is waar ik een heel boek over zou kunnen schrijven, is het wel Sherlock. Sherlock was een van de allereerste series ooit die ik keek op Netflix en ik ben er toen zo verslingerd aan geraakt, dat ik de serie wel 3 keer opnieuw heb gekeken. En dan ben je wel een tijdje bezig, want Sherlock heeft 4 seizoenen met ieder 3 afleveringen (op seizoen 3 met 4 afleveringen na) die allemaal 90 minuten duren. Maar de afleveringen zijn zó spannend, zó slim in elkaar gezet en hebben zulke gigantische plot twists dat je niet anders kan dan blijven kijken.

Benedict Cumberbatch is Sherlock Holmes

Nu ben ik sowieso bevooroordeeld, want ik heb een groot zwak voor acteur Benedict Cumberbatch. Ik vind hem een geniale acteur die ook Sherlock fantastisch weet neer te zetten. Naast Benedict speelt er nog een ander groot acteur in de serie: Martin Freeman als dokter John H. Watson, sidekick van de detective himself. Jazeker, de acteur die de rol van een jonge Bilbo Baggins vertolkt in de The Hobbit-reeks, prequels van The Lord of the Rings. Alleen al die briljante castings zouden je moeten overtuigen deze serie snel aan te zetten.

Rode draad

Ik zei het al even: iedere aflevering van Sherlock duurt zo’n 90 minuten. Eigenlijk een film op zich dus. Dit betekent dan ook dat je in principe iedere aflevering van Sherlock los zou kunnen kijken. Iedere aflevering is er een nieuw mysterie dat opgelost moet worden. Hoe verder je in de serie komt, hoe beter je wel de rode draad van de serie begint te herkennen. Dat maakt het dus toch leuk om alle afleveringen achter elkaar te kijken. Op een gegeven moment moet je ook wel, want naarmate de serie vordert wordt de verhaallijn steeds belangrijker en komen er personages om de hoek kijken die ieder seizoen opnieuw verschijnen. Natuurlijk hebben we de broer van Sherlock, Mycroft Holmes – net zo geniaal maar misschien net wat socialer dan Sherlock -, en komen we in de loop der tijd steeds meer te weten over Sherlocks familie en atypische opvoeding. En natuurlijk is de serie niet compleet zonder een echte villain, professor Moriarty, waar de arrogante Sherlock onverwacht een waardige tegenstander in vindt. Ik zal niet alle personages en relationele geheimen aan jullie verklappen, maar sta klaar voor een hoop onverwachte wendingen, spannende ontknopingen en avonden vol ongeloof.

Vind je deze serie leuk, dan is Lucifer misschien ook wel wat voor jou. Welke serie zou jij me echt aan willen raden?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: