Op naar seizoen 3

Ach, hoefden series maar nooit te eindigen. Werden verhalen maar eeuwig doorverteld en zouden personages maar voor altijd voortleven. Met dat laatste zit het gelukkig wel goed in The Umbrella Academy, maar ook het tweede seizoen is toch ten einde gekomen. En met wát een seizoensfinale! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met plottwist bovenop plottwist bovenop plottwist waren mijn feelings all over the place en kan het niet anders dan dat er een derde seizoen aan zit te komen. (Hopelijk.)

Bens eerste dood

De laatste aflevering van het tweede seizoen start met een einde: de dood van Ben. In het eerste seizoen was dit al een van de onbeantwoorde vragen die nu – tot mijn grote frustratie – nog STEEDS niet beantwoord is: hoe komt Bens leven ten einde? We weten nu dat hij een van de vele missies van the Umbrella Academy niet overleefde en dat zijn vader zijn andere zus(sen) en broers daarvoor verantwoordelijk houdt. Het is een behoorlijk trieste bedoeling, maar het hoge woord is er nog altijd niet uit – en ik vraag me af of dat in toekomstige seizoenen wel gaat gebeuren. Anders moet ik er de strips maar eens op nalezen. Of als jij het weet – let me know!

Klein beginnen

Verder leert Number Five dat hij met baby steps veel verder kan komen dan met grote tijdsprongen – net zoals zijn vader suggereerde. En zonder al te veel te spoilen zal ik maar zeggen dat een van mijn andere grote vragen wél beantwoord wordt in dit seizoen: WAT is er in hemelsnaam gebeurd met de andere ‘broers en zussen’ van de Academy? Aan het begin van seizoen 1 zien we dat Sir Reginald Hargreeves 7 kinderen weet te adopteren die allen op 1 oktober 1989 op hetzelfde moment plotseling werden geboren, terwijl hun moeders aan het begin van die dag nog niet zwanger waren. Maar deze 7 kinderen waren niet de enige die zonder aankondiging geboren werden die dag – er werden maar liefst 43 baby’s geboren met speciale krachten. Het lukte hem echter nooit om de overige kinderen te bemachtigen. Iedere aflevering hield ik rekening met de mogelijkheid dat er ooit een personage het toneel kon betreden die ook een van de broers of zussen van the Umbrella Academy bleek te zijn, maar nooit eerder gebeurde dat. Tot… nu. Maar vooruit, verder geen spoilers.

The end of the world as we know it

Uiteindelijk lukt het Luther, Diego, Allison, Klaus, Number Five en Vanya om terug te keren naar het jaar 2019. Ze hebben het einde van de wereld tot tweemaal toe weten te voorkomen, maar… at what costs? Ze keren dan wel terug naar 2019, maar keren ze ook terug naar hun vader, hun thuis en the Umbrella Academy?

Het is nog niet zeker of er een derde seizoen zal verschijnen. Wat denk jij – kunnen we over een tijdje seizoen 3 van The Umbrella Academy verwachten?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: