How to Get Away With Murder

Voordat ik begon aan The Umbrella Academy, was ik al bezig met het kijken van How to Get Away With Murder. Maar omdat die eerste serie toch wel een speciaal plekje in mijn hart had veroverd, moest ik How to Get Away With Murder tijdelijk aan de kant schuiven om seizoen 2 te bingewatchen. Nu de laatste afleveringen achter de rug zijn, kan ik weer verder met de serie die de vraag beantwoordt hoe je weg kan komen met een moord. Ik had er al van velen goede verhalen over gehoord – en gezien ikzelf echt wel van een goed crime mystery houd zo nu en dan, leek dit het perfecte moment voor mij om er ook eens aan te beginnen. En eerlijk is eerlijk, het feit dat een van de personages uit Harry Potter in de serie speelt (Dean Thomas, gespeeld door Alfred Enoch), hielp ook wel mee. Op moment van schrijven zit ik aan het einde van seizoen 1 en kan ik zeggen dat het een serie is die heerlijk wegkijkt. Ik had eerst zo mijn twijfels over het personage van Annalise, want ze was vaak all over the place en ik was het vaak niet eens met haar keuzes, maar inmiddels ben ik aan haar en haar emotionele aard gewend. Nu ben ik alleen maar benieuwd wat ze ons gaat brengen aan het einde van dit seizoen en de overige 4 seizoenen.

Hoe het allemaal begint

De eerste aflevering van het eerste seizoen begint met een bloedstollende scène waarin duidelijk wordt dat een groepje rechtenstudenten iets ergs heeft gedaan en dat probeert te verbergen. Langzaamaan in het eerste seizoen werken we naar dat moment toe, dat iedere aflevering iets groter in beeld gebracht wordt. Zo vallen de puzzelstukjes steeds meer op hun plaats. De rode draad van de serie draait om Annalise Keating, advocaat en criminal law professor die lessen geeft met het oog op – je raadt het niet – how to get away with murder. Vijf van haar leerlingen krijgen de kans om haar bij te staan en te helpen tijdens haar actuele rechtszaken: Wes (Harry Potter-boy), Connor, Michaela, Laurel en Asher, die het niet per se altijd met elkaar kunnen vinden. Mijn absolute favoriet is Laurel, die de verwezenlijking is van ‘stille wateren hebben diepe gronden’. Je ziet meteen dat er iets opbloeit tussen haar en Frank, een van Annalise’s associates. Haar andere rechterhand is Bonnie, die vaak de lakens uitdeelt, maar waar ik persoonlijk niet zoveel mee heb. Er zijn nog genoeg andere belangrijke en minder belangrijke personages in het eerste seizoen, maar voor nu zijn alleen nog belangrijk om te noemen: Rebecca, Wes’ buurvrouw in zijn studentenhuis, en Sam Keating, Annalise’s man. De rechtsstudenten zijn vaak in het huis van Annalise op de campus te vinden, omdat dat direct ook haar kantoor is. In bijna iedere aflevering wordt er een nieuwe rechtszaak van Annalise behandeld, maar tussendoor gebeuren er onderling en in het privéleven van de studenten natuurlijk ook allerlei spannende dingen. Daardoor is er altijd genoeg tea to spill en is het ontploffen van een figuurlijke bom onvermijdelijk.

Nog 3 afleveringen te gaan

Op dit moment zit ik dus in aflevering 12 van het eerste seizoen. Aflevering 10 was een echte knaller, wat ik persoonlijk een goed einde van het seizoen had gevonden, dus ik ben erg benieuwd hoe straks het seizoen gaat eindigen over 3 afleveringen. Omdat dit best een lange serie is met redelijk wat afleveringen, is de kans groot dat ik ondertussen nog een andere serie ga kijken. Gewoon voor de afwisseling. Op dit moment twijfel ik tussen het derde seizoen van Good Girls en Self Made, een serie die al maanden op mijn lijst staat. Heb jij een van de twee gekeken en zo ja, welke zou je me aanraden?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: