A Star is Born

No words… Geen woorden voor deze film. Toch ga ik het proberen. A Star is Born is het verhaal van Ally, een onontdekte zangeres die dankzij de liefde per toeval het wereldje van het stardom in rolt. Voor wie de afgelopen jaren onder een steen heeft geleefd: Ally wordt gespeeld door niemand minder dan Lady Gaga en haar tegenspeler is de alom geroemde Bradley Cooper. Knappe vent die geen traantje wegpinkte tijdens hun emotionele optreden bij de Oscars van vorig jaar. Bradley Cooper speelt Jackson Maine, een beroemde muzikant die al jaren een drank- en drugsprobleem heeft en na een optreden in een onbekende stad op zoek is naar een bar om zijn verslaving te voeden. De eerste de beste bar die hij binnengaat is een drag bar, waar Ally na haar dienst bij een uitzichtloze baan eens in de zoveel tijd op mag treden. Daar hoort hij haar voor het eerst het nummer ‘La Vie en Rose’ zingen en we zien hem op slag verliefd worden. Jackson sleept Ally de volgende dag mee naar zijn volgende optreden, waar ze samen het welbekende Shallow – geschreven door Ally én het Oscarwinnende nummer – zingen voor het grote publiek. En dat is het begin van Ally’s nieuwe leven.

Levensveranderende ontmoeting

In razend tempo verandert Ally’s leven van ondergewaardeerde medewerkster naar aanstormend talent. Dat alles samen met de liefde van haar leven die ondertussen tegen zijn verslavingen vecht. Het dramatische en meeslepende verhaal is niet alleen een echte tranentrekker, het acteerwerk is ook om een duimpje aan te zuigen. Lady Gaga, van nature geen actrice, heeft van Bradley alles geleerd om een fantastisch personage neer te zetten. Daar tegenover heeft Bradley Cooper – in het begin enorm onzeker over zijn zangkunsten – zichzelf als zanger leren vertrouwen dankzij de steun van Lady Gaga. Geen wonder dat hun bijzondere band er zowel op het scherm als in het ‘echte leven’ van afspat. De ontknoping van de film is ontzettend zwaarmoedig, maar tegelijkertijd ook mooi en hoopgevend. Dit was dan ook niet de eerste keer dat ik de film keek, want zelf kijk ik films waarvan ik weet dat ik ze goed vind graag een tweede (of derde, of vierde) keer. Sinds deze maand staat A Star is Born dan ook eindelijk op Netflix, dus no more excuses voor degenen die hem nog niet hebben gezien!

Ben jij iemand die films vaker dan één keer kijkt?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: