Ratched

“Save one life and you’re a hero. Save 100 lives… well, then you’re a nurse.”

Meteen toen ik de eerste trailer van Ratched zag, wist ik dat ik deze serie wilde zien. Op het Instagramaccount van Netflix Nederland werd de serie al vergeleken met een combinatie van de series Hollywood, Mindhunter en You – en gezien ik al deze series al gezien had en fantastisch vond, wist ik al lang van tevoren dat dit ook een nieuwe favoriet zou worden. En na de eerste aflevering werd dat vermoeden meer dan eens bevestigd.

Nurse Ratched

Ratched is gebaseerd op het verhaal achter nurse Ratched, de verpleegster uit het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Dit boek heb ik op de middelbare school moeten lezen voor Engels en sindsdien is het verhaal me altijd bijgebleven. Het boek is ook verfilmd, maar dit is de eerste moderne prequal van het verhaal. In de eerste aflevering volgen we Mildred Ratched, een vrouw die afreist naar een dorp dat bekend staat om de huisvesting van the mentally ill. Een man in het bijzonder wordt naar het tehuis overgebracht: Edmund Tolleson. Hij heeft meerdere priesters op brute wijze om het leven gebracht waardoor hij landelijke faam heeft verworven. Iedere journalist, fotograaf en verslaggever wil de eerste zijn die een artikel of foto van hem naar buiten weet te brengen. In eerste instantie blijft de verhouding tussen Edmund en Mildred in het ongewisse, maar het wordt al snel duidelijk dat zij het gemunt heeft op een baantje in de psychiatrische inrichting. Waarom? Die vraag zal in de komende afleveringen ongetwijfeld beantwoord worden.

Spanning en sensatie

Wat wel meteen al duidelijk is, is de onmiskenbare spanning en opbouw in het verhaal. En daar houd ik van. Het mysterie houdt je bij de les en zorgt ervoor dat je meteen na de eerste aflevering de volgende aan wilt zetten. Mildreds beweegredenen zijn vreemd en intrigerend waardoor je steeds meer over haar te weten wilt komen en altijd benieuwd bent wat ze hierna weer uit zal halen. Ik weet nu al dat ik heel snel door deze serie heen zal zijn en dat ‘ie hoog op mijn favorietenlijstje komt te staan.

Ben jij al aan Ratched begonnen en is het jouw type serie? Ik ben benieuwd!

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: