De geniale Sarah Paulson

Nou, een lange ‘meekijkblog’ werd dit niet, want Ratched is een van die series die je zonder tussenpozen wegkijkt. In een paar dagen keek ik deze bizarre serie uit. Ik hou ervan; een beetje crime, een beetje mysterie en vooral veel drama. Eerder zei ik al dat Netflix Nederland Ratched had vergeleken met een combinatie van de series Hollywood, Mindhunter en You, en daar zou ik graag Penny Dreadful aan toevoegen. Dat sinistere, duistere sfeertje is ook in deze serie aanwezig. En hoe actrice Sarah Paulson dat duistere karakter van nurse Ratched weet neer te zetten, vind ik nog wel het indrukwekkendst van alles.

Belangrijke thema’s

Sarah Paulson heeft al in zoveel series en films gespeeld, dat je bij de aanblik van haar gezicht meteen denkt: “Hm, waar ken ik haar toch van?” Een rondje Google laat je weten dat dat onder andere is van American Horror Story, Bird Box en Glass, maar ook van Desperate Housewives, Ocean’s 8 en Twelve Years a Slave. Over range gesproken! Dat ze in Ratched een oplichtende verpleegster speelt die zich steeds verder in de nesten werkt en zelf, als medewerkster in de geestelijke inrichting, ook steeds meer last van haar verstand begint te krijgen, vind ik een heel bijzondere prestatie. Ik zeg eerlijk, de serie is niet voor iedereen, maar houdt je wel echt in zijn greep waardoor je steeds benieuwd bent welke krankzinnige gebeurtenissen je in de volgende aflevering weer te wachten staan. Daarnaast behandelt de serie ook belangrijke thema’s zoals homoseksualiteit, misbruik en geweld en natuurlijk geestesziektes. Ik vond de serie niet alleen ontzettend indrukwekkend, maar ook nog eens razend interessant. De (meeste) karakters maken een hele toffe en soms onverwachte ontwikkeling door, waardoor je altijd op het puntje van je stoel blijft zitten.

Ratched is een van dé series van het moment, en naar mijn mening terecht! Deze staat hoog op mijn lijstje met favoriete series. Aan de laatste aflevering te zien bestaat er ook een grote kans op een tweede seizoen. Ik kan niet wachten. Jij?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: