Peaky Blinders

Een paar maanden geleden viel ik na de zoveelste steengoede Netflix-serie in een zwart gat. Aan WELKE serie moest ik nu beginnen? Ik stond op een kruising: het werd óf Suits, óf Peaky Blinders. Ik besloot van beide de eerste aflevering te kijken en op basis daarvan te beslissen welke serie het zou worden. Ik begon met Peaky Blinders. Meteen dacht ik: ik mag toch hopen dat Suits wat leuker is dan dit, want anders weet ik niet welke van de twee ik moet kiezen. Dat bleek inderdaad zo te zijn en thus, Suits it was. Maar de aanbevelingen van Peaky Blinders bleven me om de oren slingeren, en dus besloten mijn vriend en ik het samen nog een kans te geven. Nu hebben we de eerste twee afleveringen gezien, en… nog altijd weet de serie me (ons) niet te grijpen.

Even doorbikkelen

Omdat de serie zóveel beter schijnt te worden, wordt het toch nog even doorbijten. Zo makkelijk geef ik niet op. Hoewel dat wel lastig is met zoveel andere leuke series en films die de afgelopen tijd op Netflix verschijnen, zoals Enola Holmes, Emily in Paris, Jane the Virgin (seizoen 5) en Ratched. Daarnaast zit ik nog steeds middenin How to Get Away With Murder, wat zoveel betekent als dat ik momenteel 3 series tegelijkertijd aan het kijken ben. Normaal niet iets wat ik graag doe, want ik haal nog wel eens wat verhaallijnen door elkaar – zeker als de series eenzelfde sfeer hebben. Dat gebeurde me bijvoorbeeld bij Penny Dreadful en The Frankenstein Chronicles, allebei vrij duister en sinister. Maar goed, terug naar Peaky Blinders. Een introductie heeft deze serie bijna niet nodig, omdat zovelen hem al kennen. Toch doe ik een kleine poging: de serie telt inmiddels 5 seizoenen op Netflix en seizoen 6 schijnt ook niet al te lang meer op zich te laten wachten. Het begint allemaal net na de Eerste Wereldoorlog met de familie Shelby, een criminele bende uit Groot-Brittannië. De bende wordt geleid door Thomas Shelby, die in de eerste afleveringen verwikkeld raakt in de vermissing/verkoop van illegale wapens. Normaliter lijken ze vooral in te zetten op het fixen van paardenraces, maar het doel en de clou vind ik in het begin nog moeilijk te plaatsen. Mijn interesse is nog niet gewekt. Dat kan liggen aan het feit dat ik meestal niet heel erg van de historische series ben (op Outlander na) of dat ik het gewoon nog niet spannend of bijzonder genoeg vind, maar ik hoop dat het nog beter gaat worden. Ik wil natuurlijk wel mee kunnen praten met alle vrienden en collega’s die zo lovend over de vele seizoenen spreken.

We zijn voorlopig nog wel even zoet met Peaky Blinders. Wat waren jouw ervaringen met de serie? Is het het waard om even door de zure appel heen te bijten of zeg jij: on to the next?

Gepubliceerd door Ellen

Naast mijn dagelijkse bezigheden als contentspecialist, schrijf ik ook in mijn vrije tijd graag creatieve content. Daarnaast ben ik gek op dieren (ik begin het liefst mijn eigen kinderboerderij), Harry Potter, thee en pretparken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: